Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، کشاورزی از جمله بخش‎های مهم اقتصادی در اکثر کشورها است چرا که این بخش نقش بسیار مهمی در امنیت غذایی ایفا می‎کند از این رو در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته جهان نگاه خاصی به این بخش می‎شود، در حالی که کشورهای در حال توسعه همچون ایران برای رسیدن به خودکفایی محصولات و امنیت غذایی باید نگاه خاص‎تری به کشاورزی و رفع مشکلات آن داشته باشند، متأسفانه شاهد آن هستیم که کشاورزان ما هر روز با مشکلات جدیدی از گرانی نهاده‎ها گرفته تا فروش محصولات مواجه هستند این مشکلات در استانی همچون گلستان که کشاورزی‎خیز بودن را یدک می‎کشد حادتر می‎شود چرا که اقتصاد اکثر مردم این استان به کشاورزی  شاخه‎های آن وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان در اینکه بخش کشاورزی در گلستان محجور باقی‌مانده عوامل زیادی دخیل است از جمله ضعف مدیریت در دستگاه‌های متولی که مسوول رفع و پیگیری مشکلات کشاورزان هستند، مدیرانی که بعضأ در سال‎های اخیر تنها به گفتن یکسری سخنان تکراری و بدون سرانجام برای رفع مشکلات کشاورزان اکتفا کردند در حالی که برخی از آنها حتی از درک معنا و مفهوم واژه‎های تخصصی کشاورزی که در سخنان خود به کار می‎برند، ناتوان بودند.

*میانگین سن کشاورزی به ۵۵ سال رسیده است/جوانان علاقه‎ای به فعالیت در بخش کشاورزی ندارند

دبیر خانه کشاورز گلستان با بیان اینکه تأمین امنیت غذایی کشور و مردم به عهده کشاورزان است، در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: امنیت غذایی مسأله‎ای بسیار مهم برای دولت‎ها و کشورها محسوب می‎شود با این وجود ریسک فعالیت در بخش کشاورزی بسیار بالاست چرا که این بخش همواره با طبیعت سر و کار دارد و کشاورزان هر ساله خسارات فراوانی از طرف سیل، خشکسالی، طوفان و یا آفات و بیماری‎ها متحمل می‎شوند، در واقع کشاورز با طبیعت دست و پنجه نرم می‎کند.

علیقلی ایمانی تصریح کرد:معاش کشاورز از طریق همین فعالیت تأمین می‎شود در این راستا دولت‎ها باید با اتخاذ سیاست‎گذاری‎های مناسب امنیت شغلی برای کشاورزان را ایجاد کنند.

وی افزود: در حال حاضر میانگین سن کشاورزان ما به ۵۵ سال رسیده است و این به آن معناست که جوان‎های ما علاقه‎ای به ادامه این شغل ندارند چرا که کشاورزی ما تاکنون سنتی و معیشتی بوده و اقتصادی نبوده است با این وجود یکسری برنامه‎های که اجرا شده و برنامه‎های قابل اجرا در آینده می‎تواند بخشی از چالش‎های بخش کشاورزی را رفع کند.

دبیر خانه کشاورز افزایش چند برابری قیمت کود و سم در ابتدای سال زراعی گذشته را یکی از مشکلات مهم کشاورزان عنوان کرد و گفت: در ابتدای فصل زراعی گذشته ارز ترجیحی حذف و ارز نیمایی شد از این‎رو قیمت کود پایه به خصوص فسفات و پتاس تا ۶ برابر افزایش یافت همچنین شاهد افزایش قیمت سم هم بودیم این عوامل موجب شد تا کشاورزان نتوانند از کود و سم به خصوص از سموم علف‎کش و سموم مخصوص مبارزه با آفات و بیماری‎ها آن‌چنان که لازم بود استفاده کنند از طرفی خشکسالی نیز مزید بر علت شد تا کشاورزان امسال نتوانند به حد نیازشان معیشت خود را تأمین کنند.

ایمانی افزود: کشاورزان در نوار شمالی استان نتوانستند هیچ محصولی برداشت کنند با در پیش بودن فصل زراعی جدید این افراد برای تأمین نهاده‎های خود باید چه اقدامی انجام دهند؟

*غفلت مسوولان از آبخیزداری و آبخوان‎داری/ علاقه مسوولان گلستانی به افتتاح پروژه‎ها در کنار جاده‎های آسفالت شده

وی با اشاره به عدم برنامه مناسب برای جمع‎آوری آب‎های سطحی گفت: سال‎ها پیش کاری تحت عنوان سدسازی در کشور شروع شد که اتفاقأ هم اعتبارات خوب و هم منافع خوبی برای یکسری افراد در کشور داشت اما از آبخیزداری و آبخوان‎داری غافل شدیم.

دبیر خانه کشاورز گلستان خاطرنشان کرد: مسوولان ارشد استانی همیشه دنبال مکان مناسب هستند تا در کنار جاده آسفالت شده یک بهره‎برداری انجام دهند اما در آبخیزداری این اتفاق نیفتاد چرا که بهر‎ه‎برداری از آن در دل کوه است.

ایمانی با بیان اینکه ایجاد این همه سد هیچ ضرورتی ندارد، گفت: سدهای زیادی ایجاد شد و آب‎های روان که همین رودخانه‎های ما هستند را داخل سدها رها کردیم در حالی که هر رودخانه از منظر زیست محیطی و تزریق سفره‎های زیرزمینی که در مسیرشان واقع شده دارای مأموریتی هستند اما ما با ایجاد سد جلوی این آب‎های روان را بستیم.

*فلسفه سدسازی مهار سیلاب است نه رها کردن آب رودخانه‎ها به داخل سد/ کشاورزی ما طوری شده که هر کس از راه می‎رسد در رابطه با آن اظهار نظر می‎کند

وی ادامه داد: فلسفه وجود سدسازی مهار سیلاب است در واقع سد احداث می‎شود تا در زمان وقوع سیل این آب‎ها به داخل سدها هدایت شود تا شاهد خسارت به ابنیه،کشاورزی و دیگر بخش نباشیم.

به گفته دبیر خانه کشاورز گلستان وارد کردن رود جاری به داخل سدها از لحاظ علمی و کارشناسی اشکال دارد وقتی مسیر رودخانه‎ها بسته شد آبخوان‎ها و سفره‎های زیر زمینی چگونه می‎توانند تغذیه کنند؟

ایمانی با انتقاد از اظهار نظر برخی افراد در رابطه با مسائل بخش کشاورزی گفت: متأسفانه کشاورزی ما طوری شده که هر کس از راه می‎رسد در رابطه با کشاورز اظهار نظر می‎کند به عنوان مثال سال‎هاست که از الگوی کشت سخن گفته می‎شود اما وقتی از طرف در مورد الگوی کشت سؤال می‎پرسی حتی معنای آن را نمی‎داند.

وی ادامه داد: وقتی قرار است برای کشاورزی که سال‌های گندم، پنبه یا شالی کاشته است را عوض کنند باید متولیان امر که در رأس آن جهاد کشاورزی است، بسترهای لازم برای تغییر را ایجاد کنند.

دبیرخانه کشاورز گلستان بیان کرد: سال‎هاست در محافل مختلف کشاورز را از کشت شالی به دلیل آب‎بر بودن منع می‎کنند، به کشاورز گفته می‎شود محصولی مثل کنجد که کم آب طلب است بکارید در حالی‎که کشت این محصول بذر، ماشین‌آلات مخصوص، سرمایه، آموزش و بازرگانی لازم دارد که باید در وهله نخست این زیرساخت‎ها فراهم باشد وقتی برنامه‎ای طراحی می‎شود برای رسیدن به آن هدف ابزار و ملزومات مورد نیاز باید تدارک دیده شود.

*هندوانه یک و نیم برابر شالی آب مصرف می‎کند؛ چرا تمرکز مسوولان گلستانی فقط بر روی شالی است؟

ایمانی افزود: امسال حدود ۲۰۰ هزار تن هندوانه در استان کشت شد این مقدار تولید ۶۰ میلیون متر مکعب یعنی یک و نیم برابر هندوانه آب مصرف می‎کند اما چرا کسی سراغی از کشت هندوانه نمی‎گیرد و فقط از شالی به عنوان محصول پر آب نام می‎برند؟

وی در ادامه به عدم اجرایی شدن برخی مصوبات در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه تکلیف شد تا پایان برنامه الگوی کشت عملیاتی و اجرایی شود در واقع دولت باید برای عملیاتی شدن این قانون الزامات لازم را تهیه و تدارک ببیند اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار این قانون از سال ۱۳۸۵ ابتر مانده است، انتظار ما از مسوولان ارشد استان و نمایندگان مجلس پیگیری این مصوبات می‎باشد.

دبیر خانه کشاورز گلستان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های پروانه‎دار برای مشخص شدن حجم آب خروجی ذکر شده است، افزود: قانون‎گذار اعلام کرده نصب کنتور هوشمند برای چاه‌های پروانه‎دار با اعطای تسهیلات از محل وجوه ارائه شده به کشاورزان انجام شود اما امروز خود کشاورز باید هزینه حدود ۲۰ میلیون تومانی کنتور هوشمند را پرداخت کند با وضعیت معیشتی کشاورز و از سویی وجود سرقت، کشاورز چگونه قادر به انجام این کار است؟

ایمانی خاطرنشان کرد: مدیران ما باید پیگیر این مصوبات باشند چرا که اثر آن به کشاورز، افزایش عملکرد محصول، حفظ اشتغال و حفظ کرامت انسانی کشاورزان باز می‎‌شد.

انتهای پیام/۸۳۰۱۷

منبع: فارس

کلیدواژه: مشکلات کشاورزی گلستان هدف گذاری برنامه های کشاورزی الگوی کشت کنتور هوشمند چاههای آب سدسازی سفره های زیرزمینی آبخیزداری دبیر خانه کشاورز دبیر خانه کشاورز گلستان امنیت غذایی بخش کشاورزی داخل سد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان تلاش برای توسعه پنبه‌کاری در سیستان و بلوچستان دستاوردهایی به همراه داشته و با راهبرد حمایتی، چشم‌انداز احیا و رونق کشت پنبه در استان افق روشنی دارد که در صورت حمایت می‌تواند به سمبل و نماد به‌زراعی در دوران کم‌آبی تبدیل شود.

اعمال برخی سیاست‌های حمایتی و برنامه‌های درازمدت، بروز برخی وقایع اقلیمی و اعمال سیاست‌های اقتصادی در سایر حوزه‌های کشاورزی موجب رغبت تعدادی از کشاورزان به کشت پنبه در استان شده است.

با توجه به مشکلات استان سیستان و بلوچستان در تامین منابع آبی مورد نیاز بخش زراعی و ضرورت کاهش کشت‌های پرآب، باید احیای کشت پنبه بیش از پیش در دستور کار متولیان قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در قالب خرید تضمینی وش پنبه مابین سازمان جهادکشاورزی استان سیستان وبلوچستان و یک شرکت فعال در این زمینه یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت قراردادی پنبه خواهد رفت.

سید محمد رضا سیدحسینی در گفت وگو با ایسنا، تصریح کرد: براساس این تفاهمنامه، کشاورزان با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و این شرکت، مزارع خود را به کشت پنبه اختصاص و کارخانه پنبه تولیدی را با نرخ تضمینی در مزرعه خریداری می‌کند.

وی  بیان کرد: کشت پنبه از اوایل فروردین ماه سالجاری در سیستان‌وبلوچستان آغاز و تا مرداد ماه با همکاری کشاورزان شهرستان های دلگان ،بمپور ،ایرانشهر، خاش و تفتان ادامه خواهد داشت.

سید حسینی افزود: تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت پنبه رفته است.

وی اظهار کرد: با انجام کشت های قراردادی دغدغه کشاورزان جهت فروش محصول مرتفع و زمینه توسعه کشت این محصول در سیستان وبلوچستان فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: جهت ارتقای دانش بهره برداران استان برای کشت پنبه ،سفرهای آموزش و ترویجی به استان های پیشرو در کشت پنبه انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان