Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران در حال توسعه واکسن نانوذره‌ای هستند که شرایط نگهداری ساده‌تری داشته و احتمالا به‌صورت تک دوز تجویز شود. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان استنفورد در مرحله پیش‌بالینی توسعه واکسن نانوذره‌ای برای کووید ۱۹ هستند. درصورت موفقیت، این واکسن می‌تواند در دمای بالاتری نسبت به واکسن‌های mRNA که در حال حاضر استفاده می‌شود، ذخیره شده و فرصت‌هایی را برای توزیع در محیط‌هایی با امکانات اندک فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تحقیق توسط آبیگایل پاول، انجام شده که در حال بررسی تولید واکسن در آزمایشگاه دکتر پیتر کیم است. در اوایل ماه مارس، پاول در حال کار روی یک واکسن نانوذره‌ای برای ابولا بود، اما با شیوع کرونا مسیر را تغییر داد تا روی SARS-CoV-۲ تمرکز کند.

پایتون ویدنباخر از محققان این پروژه می‌گوید که برخلاف واکسن‌های mRNA شرکت‌های فایزر و مادرنا، این واکسن نانوذرات باعث نمی‌شوند که سلول‌های بدن نسخه‌هایی از پروتئین خوشه کووید ۱۹ را تولید کنند. در عوض، چندین نسخه از پروتئین سنبله به یک نانوذره اضافه می‌شود. این ترتیب در مقایسه با تزریق پروتئین سنبله به تنهایی، پاسخ ایمنی بیشتری ایجاد می‌کند، زیرا نانوذره باعث می‌شود پروتئین‌ها در سیستم ایمنی بدن بیشتر دیده شوند.

ویدنباخر می‌گوید که در واکسن آن‌ها از «نانوذره مولتیکی خودآرا به نام فریتین» استفاده می‌شود و به این دلیل انتخاب شده است که دارای تقارن سه‌محوری پروتئین خوشه کووید ۱۹ است.   محققان در آزمایشگاه کیم معتقدند که مهمترین ویژگی واکسن نانوذرات آن‌ها سهولت نسبی حمل و نقل و ذخیره آن است. آدونیس روبیو می‌گوید: «من فکر می‌کنم این واکسن بسیار امیدوارکننده است چرا که ممکن است به‌صورت تک‌دوزی تجویز شود و نیازی به ذخیره‌سازی در دمای پایین نباشد. درصورت موفقیت، این واکسن گزینه مناسبی برای کشور‌های کم درآمد و متوسط است که منتظر دسترسی به واکسن‌های مورد تایید هستند.»

واکسن فایزر باید در دمای ۷۰- درجه سانتیگراد نگهداری شود که به فریزر درجه آزمایشگاهی حرفه‌ای نیاز دارد. این فریزر‌ها اغلب در مناطق کم درآمد آمریکا و دیگر نواحی جهان قابل دسترسی نیستند.

پاول می‌گوید: «واکسن‌های دارای اجزاء پروتئینی اغلب می‌توانند در یخچال نگهداری شوند تا پایداری آن‌ها حفظ شود، در حالی که واکسن mRNA برای نگهداری طولانی مدت باید منجمد شوند. ما همچنین امیدواریم که با انجماد سرمایشی واکسن خود، اجازه دهد واکسن را در دمای اتاق نگهداری نموده و پایداری بیشتری در واکسن ایجاد نماییم، در نتیجه توزیع آن بسیار ساده‌تر شود.»

وی افزود: «با این حال هنوز کار‌های زیادی برای انجام وجود دارد، بنابراین شرایط مطلوب ذخیره‌سازی در حال حاضر نامشخص است.»

این واکسن در مرحله پیش بالینی است و برای ارزیابی کارایی آن، آزمایش‌هایی روی موش‌ها در شرایط برون‌تنی (روی سلول‌ها) و درون‌تنی (موجودات زنده) انجام شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوذره واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۱۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اولین جلسه دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید برگزار و پیرامون موضوع سیاست خارجی و مباحث مربوط به تقابل نظامی بازدارنده ایران در برابر اسرائیل تبادل نظر و گفتگو شکل گرفت.

محمود واعظی رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در ابتدای این جلسه گفت: خاورمیانه همواره منطقه‌ای پر اهمیت بوده و به همین دلیل دولت‌های بزرگ همواره برای حضور و نفوذ در امور و اداره آن مداخله می‌کردند.

 از این روی  دوجنگ مداخله جویانه و بسیار مهم آمریکا با کشور‌های افغانستان و عراق  سود و منفعتی برایش به ارمغان نیاورد و به همین دلیل به دنبال ایجاد و بسط جنگ با ایران که اسرائیل با اقدامات مشمئز کننده خود به دنبال آن بود، نیست.

وی افزود: ژئوپلتیک منطقه در حال تغییرات اساسی است و این تغییرات بر روی کشور‌های منطقه نیز اثر کرده و کشور‌های عربی منطقه به رهبری عربستان سعودی می‌خواهند به سمت توسعه اقتصادی بروند و از همین روی به دنبال آرامش وحفظ ثبات و امنیت درمنطقه است.

واعظی در ادامه گفت: نقش آفرینی و کنشگری فعال و موثر ایران در  منطقه در راستای امنیت سازی وثبات موجب افزایش نقش و قدرت ایران خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از ۷ اکتبر تمام آمریکا و کشور‌های اروپایی به دنبال تضعیف و تنبیه روسیه در جنگ  اوکراین بودند، اما پس از حمله کوبنده حماس به رژیم صهیونیستی، خاورمیانه و مسئله فلسطین موضوع اول جهان شد و موضوع اوکراین به حاشیه رفت و روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد.

دیگر خبرها

  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • صنعتگران به هوشمندسازی حمل‌ونقل دوچرخه‌ای شهر مشهد کمک کنند
  • شباهت بی‌نظیر زنبور رباتیک به زنبور واقعی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون