Web Analytics Made Easy - Statcounter

طراحی نورپردازی نمای ساختمان، روندی است که با به شمار آوردن نکته هایی ساده ولی علمی می تواند به ظاهر ساختمان جلوه ای متفاوت ببخشد، در این مسیر تکنیک های گوناگونی است که با آگاهی از هدف اصلی روشنایی و ویژگی های نما، می توان از یک یا چند شگرد همزمان برای نورپردازی بهره جست.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام لایت هوم، در معماری، نما همچون پوسته بیرونی و نخستین بخشی که دیده می شود، بیانگر هویت بنا است و در برقراری پیوند ساختمان با محیط پیرامون در معماری شهری تاثیر دارد، بنابراین نمای ساختمان و زیبایی ظاهری یکی از پیشامدهای بسیار مهم روند طراحی معماری می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هماهنگی و تعامل با ساختمان های پیرامون، چشم انداز، آب و هوا و... همگی نکته هایی هستند که در طراحی نمای ساختمان باید مورد توجه قرار گیرند، نمایش همگی ایده های نما درشب هنگام و نبود خورشید هم ارزش بسیاری دارد، اینجاست که طراحی نورپردازی نمای ساختمان خودنمایی می کند.

نمای ساختمان ها دارای فرم های مختلف، ابعاد گوناگون و متریال های متفاوت می باشد، بنابراین در راستای نورپردازی نما باید روش های جداگانه و مناسبی برای هر کدام پیش بگیریم تا انتقال احساس زیبایی ساختمان را در شب تقویت کنیم. در دنباله نکته هایی که در نورپردازی نمای ساختمان موثر است، بیان می شود.

جهت نورپردازی

راستای تابش منبع نور در نورپردازی نمای ساختمان از اهمیت ویژه ای برخورداراست، تابش از پایین به بالا باعث عظمت گرایی بنا می شود و بالعکس از پایین به بالا بُعد عمودی را کوتاه تر جلوه می دهد و باعث ایجاد تناسب با بعد افقی بنا شده؛ نماهایی که دارای جداسازی عمودی هستند، با نورپردازی خطی (استفاده از جت لایت) و در کناره هر خطوط تقسیم، باعث بهتر دیده شدن این تقسیمات می شود.

در بناهایی که هدف نمایش گسترگی افقی بنا می باشد، می توان از تکنیک نورپردازی پرتابی در راستای این محور بهره برد، دقت شود در نماهایی که بخش بندی افقی انجام شده، خطوط شکست مانع پرتاب نور به صورت یکنواخت می شود، در این وضعیت می توان با گذاشتن یک منبع نوری در بالا یا پایین بنا ایجاد حس پرسپکتیوی کرد و با تغییر فاصله چراغ از بدنه ساختمان این موضوع را تعدیل یا تشدید کرد، در حالتی دیگر و برای تقسیم بندی های افقی می توان در هر بخش منبع نوری مجزا قرارداد و باعث بهتر دیده شدن آن شد.

متریال نورپردازی نما

آگاهی از ویژگی صیقلی یا بافت داربودن متریال به کار رفته درنورپردازی نمای ساختمان در برگزیدن نوع منبع نوری و همچنین جای قرار گیری آن تاثیر دارد؛ در نماهایی با مصالحی همچون آجر که هم دارای بافت هستند و هم نوع چیدمان آن گوناگون است بهتر آن که منبع نوری را دور از بدنه ساختمان قرار داده تا ویژگی های این متریال مانع حرکت نور نشود ولی در مواردی هم می توان از سایه روشنی که ساخته می شود به عنوان یک عامل جذابیت بصری بهره جست.

در ساختمان های شیشه ای، نورپردازی ساختمان تا حد زیادی متفاوت است، این بناها در هنگام روز تاریک هستند و تنها محیط پیرامون خود را انعکاس می دهند، در شب و برای روشنایی این ساختمان ها می توان نور از داخل به بیرون تابابیده شود، نور داخلی و در راستا بالا به پایین کادر بندی و ساختار افقی بنا را تقویت می کند.

 همچنین نورپردازی ساختمان های شیشه ای از درون به بیرون موجب دیده شدن بنا به شکل یک حجم درخشان از فواصل بسیار دور می شود.

رنگ نما

گزینش رنگ نور در نورپردازی نمای ساختمان، از نکته های کلیدی است، چون می تواند رنگ متریال نما را تقویت کرده یا جلوه ی نما را متفاوت کند؛ همان گونه که می دانیم رنگ نور سفید باعث واقعی تر دیده شدن رنگ ها می شود، بنابراین در ساختمانی که این هدف مد نظر است باید از این رنگ نوری استفاده کرد، ولی در مکان هایی که هدف گرم تر دیده شدن رنگ نماست، می توان از رنگ نور با درجه کلوین پایین بهره برد.

هموارسازی فرو رفتگی ها

در طراحی نمای ساختمان، معمار با دیدگاه و هدفی در پوسته نما اختلاف سطح ایجاد می کند که با تغییر جایگاه خورشید و نور، این حفره ها و شکستگی ها بیان و هویت پیدا می کنند، ولی در شب این فرورفتگی ها تبدیل به  لکه ای تاریک می شوند.

در نورپردازی نما می توان با تکینیک های روشنایی مانند شدت نور گوناگون، تضاد تیرگی-روشنی و یا رنگ نور متفاوت این فرورفتگی ها و برجستگی ها را هم سطح جلوه داد تا نما ظاهری بهتر پیدا کند.

برجسته سازی اجزای معماری

در هنگام نورپردازی نمای ساختمان باید به جایگاه اجزا نما دقت کرد، توجه به موقعیت پنجره ها و عدم ورود نور به درون درساختمان های مسکونی بسیار مهم است ولی دربناهای دیگر که در شب هنگام کسی سکونت ندارد، می توان با تاکید نوری بر روی پنجره ها باعث ایجاد نمایی دارای ریتم شد.

 همچنین توجه به حضور بالکن در ساختمان های انبوه سازی، می تواند همین جلوه ی ریتمیک را ایجاد کند. برجسته سازی ستون ها و سرستون ها در نماهای کلاسیک با نورپردازی متمرکز موجب ساخت ظاهری چشم نواز می شود.

تاکید روی فرم

در نورپردازی نمای ساختمان ها مخصوصا آنهایی که دارای فرم های خاص هستند، می توان با به کارگیری نورهای خطی (نور ریسه ای) دور تا دور محیط بنا، فرم معماری را به رخ کشید. اگرچه نورپردازی ساختمان با روش روشنایی از فواصل دور مخصوصا در بناهای تاریخی نیز انجام می شود که روشی قدیمی است.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نورپردازی نمای ساختمان نورپردازی نمای ساختمان نورپردازی نما ساختمان ها منبع نوری منبع نور دیده شدن رنگ نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه

بر اساس برخی شواهد، تاریخچه بستنی به قرن چهارم قبل از میلاد برمی‌گردد؛ به زمانی که اسکندر مقدونی و اطرافیان او علاقه داشتند که نوشیدنی‌های خود را با یخ کوهستان ترکیب کنند و بنوشند. در اصل آن‌ها اولین بستنی ساده‌ای را می‌خوردند بدون اینکه حتی اسم آن را بدانند.

به گزارش همشهری آنلاین، شواهد دیگری هم وجود دارد که می‌گوید اولین بستنی ساده را آشپز‌های امپراتوری روم ۶۲ سال قبل از میلاد مسیح ابداع کردند. البته داستان‌هایی هم درباره ابداع بستنی در چین و ایتالیا وجود دارد و این داستان‌ها هر چه که باشد، واقعیت این است که بستنی یکی از محبوب‌ترین دسر‌ها در گوشه گوشه جهان است. همین کافی است تا ما طرز تهیه بستنی ساده وانیلی که یکی از پرطرفدارترین بستنی‌هاست را با شما درمیان بگذاریم. پس اگر این روز‌ها وقت رفتن به کافه‌ها و بستنی فروشی‌ها را ندارید، خودتان دست بکار شوید و این بستنی خوشمزه را در خانه آماده کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه بستنی ساده

تخم مرغ شش عدد

شکر یک‌سوم پیمانه

وانیل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری سرپر

خامه قنادی ۲۵۰ گرم

طرز تهیه بستنی ساده وانیلی مرحله اول

قبل از هر کاری، خامه قنادی را که باید در فریزر نگه‌داری شود، از فریزر درآورده و به دمای محیط برسانید تا غلظت آن به اندازه غلظت بستنی شود و از حالت یخ زده در آید. حال ظرف شیشه‌ای گودی تهیه کنید. سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کرده و به ظرف شیشه‌ای اضافه کنید. سپس با هم‌زن برقی شروع به هم زدن کنید.

مرحله دوم

هم زمان با هم‌زدن سفیده تخم‌مرغ، آرام آرام شکر را به ظرف اضافه کنید. دقت کنید در هنگام اضافه کردن شکر، هم زدن را متوقف نکنید. چون این کار باعث آب انداختن سفیده تخم‌مرغ می‌شود و بستنی ساده شما را خراب می‌کند. حدود پنج دقیقه هم زدن را بی‌وقفه ادامه دهید.

مرحله سوم

سفیده فرم گرفته را داخل یخچال بگذارید. بعد در ظرف شیشه‌ای گود جداگانه، خامه را که قبلا به غلظت بستنی رسیده، با استفاده از هم‌زن برقی هم بزنید تا جایی که خط همزن روی خامه بماند و محو نشود.

مرحله چهارم

بعد از رسیدن خامه به حالت گفته شده، وانیل را به آن اضافه کنید و با لیسک، خامه بستنی ساده را هم بزنید تا وانیل خوب به خورد آن برود.

مرحله پنجم

بعد از مخلوط شدن خامه و وانیل، سفیده فرم گرفته را از یخچال بیرون بیاورید و با استفاده از لیسک، به خامه اضافه کنید. توجه کنید در این مرحله دیگر نمی‌توانید از هم‌زن برقی استفاده کنید؛ چراکه باعث از بین رفتن فرم خامه و سفیده می‌شود. بنابراین، مایع بستنی ساده را به مدت پنج دقیقه با استفاده از لیسک به صورت دورانی هم بزنید. در این مرحله در صورت تمایل می‌توانید مغز بادام یا پسته تست شده را به بستنی ساده وانیلی‌تان اضافه کنید.

مرحله ششم

حالا مایه را به مدت ۲۴ ساعت داخل فریزر قرار دهید. قبل از این کار حتما روی مایه بستنی را بپوشانید تا بوی نامطبوع فریزر را به خود نگیرد. بعد از گذشت این زمان بستنی قابل استفاده است و می‌توانید روی آن را با سس شکلات یا انواع مربا مثل مربای توت فرنگی، کدو حلوایی، مربای لیموشیرین و مربای تمشک تزیین کنید.

۷ نکته مربوط به تهیه بستنی ساده وانیلی

در این روش تهیه بستنی، فقط می‌توانید از وانیل و کمی پودر کاکائو مخلوط شده با آب‌جوش برای طعم‌دهی استفاده کنید. اگر از میوه‌های مختلف داخل آن استفاده کنید بستنی نمی‌بندد.

ظرفی که سفیده تخم‌مرغ را در آن فرم می‌دهید، نباید چرب یا خیس باشد. طرف کاملا عاری از حتی یک قطره زرده تخم‌مرغ باشد. بهتر است قبل از استفاده از ظرف، آن را ۱۵ دقیقه در فریزر بگذارید. این کار باعث بهتر فرم گرفتن سفیده‌ها می‌شود.

در هنگام هم‌زدن سفیده، حتما هم‌زن برقی را در یک جهت و با دور زیاد تنظیم کنید و بی‌وقفه هم بزنید.

اگر شکر را یک دفعه یا مقدار زیاد از حد به سفیده‌ها اضافه کنید، باعث آب انداختن سفیده تخم‌مرغ می‌شود و سفیده فرم نمی‌گیرد.

حتما دقت شود خامه دانه‌های یخ نداشته باشد. اگر حین هم زدن متوجه دانه یخ شدید، خامه را ۵ دقیقه به حال خود رها کنید تا دانه‌های یخ آب شوند، سپس دوباره شروع به هم زدن کنید.

تا جایی که امکان دارد از وانیل شکری استفاده نشود. چراکه باعث کم شدن مزه و بوی وانیل می‌شود.

مدت ماندگاری این بستنی ساده در داخل فریزر، حداکثر یک ماه است.

فواید بستنی کم نیست! پس بی‌دلیل نیست که این دسر تا این اندازه پرطرفدار است. اگر بستنی خانگی و سالم را خودتان تهیه کنید، می‌توانید با خیال راحت آن را به میان وعده ثابت برای کودکتان تبدیل کنید.

دیگر خبرها

  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه
  • نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • تاثیر لاین نوری بر دکوراسیون داخلی 
  • آرزوی ساده یک معلم+ فیلم
  • نورپردازی المان‌های شهری شیراز با رنگ آبی در روز جهانی اتیسم
  • سید حسن خمینی به نخست وزیر بورکینافاسو: طرح مسئله فلسطین از زبان شما به عنوان یک کشور مستقل و تاثیرگذار در آفریقا می تواند خیلی کمک کند
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • سوپر پاس گل سامان سوخت! (ویدیو)