Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، جایزه معمار هر ساله در مهرماه برگزار می‌شود و یکی از رویدادهای مهم معماری کشور محسوب می‌شود. در ۱۱ مهر سال ۹۸ نیز مراسم اهدای جوایز مانند سال‌های قبل در چهار گروه مسکونی تک واحدی، مسکونی آپارتمانی، عمومی و بازسازی و مرمت برگزار و پروژه‌های برگزیده انتخاب شدند.

پروژه «خانه آیینه ورزان» در نوزدهمین دوره جایزه معمار ۹۸ توانست رتبه سوم در گروه مسکونی تک واحدی را به خود اختصاص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحی و ساخت این پروژه برعهده «مجید زمانی» و «محدثه یونسی» بود.

خلاقیت و نوآوری در طراحی، نوآوری در کاربرد مصالح و فناوری ساختمان، مواجهه خلاقانه با مشکلات خاص پروژه (محدودیت‌های اقتصادی، شرایط خاص سایت از‌ نظر ابعاد و اندازه‌ها،‌ ضوابط و رویه‌های قانونی و دشواری‌های فنی) از جمله معیارهای داوری در معتبرترین جایزه معماری ایران است. ملاک‌هایی که از نگاه هیئت داوران جایزه معمار ۹۸ در «خانه آیینه ورزان» رعایت شده است.

این ساختمان در سه طبقه با زیر بنای ۳۸۵ متر مربع در روستای دو هزار ساله آیینه ورزان که سابقه آن به دوران مغول برمی‌گردد، در منطقه آبسرد (۱۷ کیلومتری  شهرستان دماوند) قرار دارد. طراحی و اجرای خانه آیینه ورزان از تابستان سال ۱۳۹۶ آغاز شده و در نیمه اول سال ۱۳۹۸ به پایان رسید.

در همین ارتباط با مجید زمانی، یکی از دو طراح و مشاور معماری این پروژه به گفتگو نشستیم.

 ویژگی مهم پروژه خانه آیینه ورزان از نگاه شما چیست؟

در ابتدا که طراحی و ساخت خانه آیینه ورزان به ما پیشنهاد شد، یک «تضاد» را محور قرار دادیم که البته بر مبنای خواسته کارفرما بود. قرار شد به همان اندازه که ساختمان از بیرون سخت و غیرقابل نفوذ به نظر می‌رسد، از درون کاملاً شفاف و قابل دسترس باشد. به عبارت دیگر سراغ معماری درونگرا رفتیم.

 شاید بهترین مثال برای معماری درونگرا معماری خانه‌های سنتی یزد باشد. در کوچه‌های یزد شما با خانه‌هایی مواجه می‌شوید که نمای بیرونی آن، نمایانگر معماری درون خانه نیست و با یکسری لایه‌های سخت رو به رو هستید. تمام اتفاقات، پیچیدگی‌ها و زیبایی‌های معماری زمانی به چشم ناظر می‌آید که فرد وارد خانه شود. در این گونه از معماری، فضاها رو به بیرون نیستند و یک لایه درونی دارند. معماری ساختمان‌ها قرار نیست رو به بیرون خودنمایی کند. این باعث می‌شود که ساکنان احساس امنیت کنند و حس خوبی داشته باشند.

در خانه آیینه ورزان ما به دنبال تعریف جدیدی از فضای درونگرا بودیم؛  نمای بیرونی بنا کاملاً یک تصویر غیرقابل نفوذ و سخت را ارئه می‌دهد. برای ما مهم بود که معماری این ساختمان نمودی از جامعه ایرانی باشد. اصولاً در فرهنگ ایرانی نهاد خانوده از بیرون خیلی سخت به نظر می‌رسد و نمی‌توان به راحتی به آن نفوذ کرد، اما وقتی وارد همین خانواده شده و پس از جلب اعتماد به آدم‌ها نزدیک شوید، آغوششان باز است. این بنا هم از بیرون خیلی سخت به نظر می‌رسید، اما از درون کاملاً متفاوت است؛ یعنی وقتی شما وارد ساختمان می‌شوید آن لایه سخت بیرونی دژگونه و نفوذناپذیر تغییر می‌کند. لایه‌ها روی هم حرکت می‌کنند و فضاهای متنوعی دارید که کاملاً تعریف عوض می‌شود.

 از لحاظ فنی روی چه عناصری تاکید داشتید؟

 علاوه بر این تضاد، اصل دیگری که در این پروژه خیلی برای ما مهم بود و سعی کردیم بازتعریف جدیدی از آن داشته باشیم، بحث نور بود. در خانه آیینه ورزان، کاربرد «نور» چیزی بیش از خصلت اصلی آن یعنی روشنایی است. نور و سایه تعریف دیگری دارند و تبدیل به فرم می‌شوند. کارکرد آنها ایجاد فضاهایی است که در ساختمان حالت‌های مختلفی به وجود می‌آورد. به این ترتیب در یک فضای یکسان در ساعات مختلف، شاهد حالت‌های مختلف هستیم که برای ساکنان احساس دلنشین تنوع فضایی به ارمغان می‌آورد.

خانه آیینه ورزان برای انسان امروزی طراحی شده است. انسانی که درعین سادگی سرشار از پیچیدگی است. این ساختمان هم در عین سادگی، پر از فضاهای متنوع است. ساکنان مدام درحال کشف  فضاها و لایه‌های مختلف هستند. از سوی دیگر، زاویه دیدهای متنوعی را هم چه از درون فضا به بیرون و چه در داخل آن تجربه می‌کنند. برای ما مهم بود که این بنا برای کاربران  قابل حس و ملموس باشد. هدف این بود که کاربر با حرکت در ساختمان، پیچیدگی‌های آن  را  کشف کند و از آن لذت ببرد.

این ایده‌ها بیشتر بر اساس خواسته کارفرما شکل گرفت یا نگاه شما نیز در آن دخیل بود؟

 ترکیبی از هر دو نگاه و ایده بود. ما مشاور معماری هستیم. با پیشنهاداتی که ارئه می‌دهیم، خواسته و ذهنیت کارفرما را  در قالب معماری پیاده می‌کنیم. ببینید، اصل مهم  برای ما احساس رضایت و لذت کارفرما هنگام تحویل گرفتن پروژه است. در خانه آیینه ورزان هم این همفکری واقعاً در حد بسیار بالایی وجود داشت.

از سوی دیگر، از آنجا که هم طراحی و هم اجرا به صورت همزمان با خودمان بود، کار با سرعت و کیفیت بیشتری جلو می‌رفت. البته منظورم از طراحی به صورت همزمان، تغییرات احتمالی در جزئیات است چراکه طراحی کلیات پروژه که در همان مراحل اولیه انجام شد.

 باتوجه به تاکیدی که در طراحی خاص این پروژه دارید، در طبقات خانه آیینه ورزان با چه فضایی مواجه هستیم؟

 این پروژه تقریباً در بیرونی‌ترین بخش روستای آیینه ورزان و به نوعی در پیشانی آن قرار دارد. طبقه اول شامل فضای پذیرایی و آشپزخانه است. در طبقه دوم  فضای نیمه‌خصوصی یا همان نشیمن را به همراه یک اتاق خواب  داریم؛ تراس اول ساختمان هم در این طبقه واقع شده است. در طبقه سوم که بیشتر شامل فضای خصوصی است علاوه بر اتاق خواب، یک تراس بزرگتر طراحی شده است که  بیشتر برای مهمانی‌ها  کاربرد دارد. این تراس  از سه طرف محصور شده تا فضای امنی برای کاربران ایجاد کند و فقط از یک جهت منظره چشم نوازی به دشت آبسرد دارد.

در نگاه کارفرمای پروژه و طراحی شما این بنا یک خانه مسکونی تعریف شده بود یا صرفا یک ویلا برای گذراندن روزهای تعطیلات است؟

از همان ابتدای پیشنهاد طراحی از سوی کارفرما و در جلساتی که با هم داشتیم پروژه را با عنوان «خانه» تعریف کردیم و نه ویلا. خانه آیینه ورزان کاملاً برای زندگی دائمی طراحی‌شده است و  صرفاً ویلایی برای آخر هفته‌ها نیست.

اصولاً  عنصر «حضور» و پویایی ساکنان در پروژه خانه آیینه ورزان اهمیت بالایی دارد. تمام نورگیرها از پوسته اولیه خود یک لایه به سمت داخل  آمده‌اند. به همین خاطر ما دو فضای شفاف را در پروژه تعبیه کرده‌ایم. این وضعیت باعث شده تا افق دید کاربران بسیار  بالا برود به گونه‌ای که شما  از طبقه سوم بدون  نیاز به دوربین مداربسته به طبقه اول دید دارید. تقریبا تمام لایه‌ها و فضاها در بخش نشیمن و عمومی بنا نسبت به هم دید دارند.

زندگی روزمره کاربران در این ساختمان، درک ظرایف و مزیت‌های آن را آسان‌تر می‌کند. خانه آیینه ورزان از آن پروژه‌هایی است که شاید نتوان صرفاً با عکس یا فیلم زیبایی‌ها، ظرفیت‌های آن و بده بستان فضاها نسبت به یکدیگر را به مخاطبان نشان داد. حضور فیزیکی افراد به  فهم بهتر پروژه خیلی کمک می‌کند.

تا چه اندازه به مباحثی مانند دغدغه‌های زیست‌محیطی و بحث صرفه‌جویی در انرژی در ساخت این پروژه اهمیت داده‌اید؟

تمام تلاتش ما در ساخت این بنا و کارهای قبلی این است که تا جایی که موقعیت مکانی اجازه می‌دهد از مصالح بومی منطقه استفاده کنیم. در پوسته نمای خانه آیینه ورزان از سنگی استفاده شده که مربوط به همان منطقه است و در همان جا هم زیاد استفاده می‌شود.

تا جایی‌ که امکان‌پذیر بوده است از نور طبیعی بهره برده‌ایم. با توجه به اینکه منطقه دماوند سردسیر است گرمایش و سرمایش را بر اساس سیستم گلخانه‌ای تعریف کرده‌ایم. در این طراحی، در ایام سرد سال، نور خورشید در فضای داخل ساختمان حفظ می‌شود تا از سوخت‌های فسیلی کمتر استفاده شود. در تابستان‌ هم صرفاً با باز بودن دو پنجره، چرخش هوا به صورت کامل در ساختمان رخ می‌دهد.

 نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که خانه آیینه ورزان واقعاً پروژه گرانی نبود. شاید بیش از ۹۵ درصد مواد و تجهیزات استفاده شده در این ساختمان تولید داخل بود. ما همواره دو اصل «خاص بودن» و «هزینه معقول» را در پروژه‌هایمان درنظر داریم. یعنی اینکه دغدغه این را داشته باشیم که کارهای جدید که قبلاً انجام نشده را با کمترین هزینه و با نیروی متخصص و مواد اولیه ایرانی به بهترین شکل به سرانجام برسانیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خانه های یزد مجید زمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند

ایسنا/کرمانشاه هرگوشه‌ مخازن آب خودنمایی می‌کرد. مخازنی که شاید خیلی اوقات خالی می‌ماندند و آبی برای پر کردن آنها نبود و تنها منبع آب این روستا و چند روستای اطراف آن تانکرهای آبرسانی‌ سیار بود و یا گاهی چشمه‌های محلی کوچک با آب ناپایدار و گاهی نه چندان سالم.

این آب تنها آبِ در اختیار اهالی این روستاها بود. هم برای شرب، هم مصارف بهداشتی، هم آب مورد نیاز احشام و… .

روستاهایی که بیش از ۴۰ سال است همین روند را داشته‌اند، تا اینکه در دولت سیزدهم لوله‌های آب به تک تک خانه‌های این روستاها رسید و بعد از چند دهه طعم آب سالم و بهداشتی را چشیدند.

شاید باورش دشوار باشد که روستاهایی در شهرستان کرمانشاه و تنها در فاصله کمتر از دو ساعت از مرکز استان چنین وضعیتی داشتند و حالا به همت شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه چند صد روستا در استان یا آبرسانی شده‌اند و یا پروژه‌های آنها در حال اجرا است و اگر پول باشد تا پایان سال ۱۴۰۵ دیگر روستایی با تنش آبی در کرمانشاه باقی نخواهد ماند.

آبرسانی به ۸۲۰ روستای کرمانشاه در دست اقدام است

به گزارش ایسنا، امروز(یازدهم اردیبهشت) دومین برنامه از اردوهای «راویان پیشرفت» با بازدید خبرنگاران از پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب استان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سوار بر اتوبوس‌ها راهی روستاهای محروم دهستان جلالوند شدیم تا از نزدیک حال خوب مردمی که اخیرا آب به روستاهای آنها رسیده را ببینیم. روستاهایی که بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، به همراه ۸۲۰ روستای دیگر استان آبرسانی به آنها در حال اجرا است.

دکتر رضا داوودی در مسیر رسیدن‌ به این روستاها توضیحاتی درباره وضعیت پروژه‌های آبرسانی روستایی در استان ارائه کرد ‌و با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای کرمانشاه در سه بخش در دست اقدام است، این سه بخش را شامل پروژه‌های با اعتبارات ملی، پروژه‌های با اعتبارات استانی و پروژه‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی عنوان کرد و گفت: در مجموع ۸۲۰ روستا در این سه بخش در حال آبرسانی است.


وی با بیان اینکه عمده این پروژه‌ها از تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده‌اند، افزود: در همین مدت آبرسانی به ۳۲۵ روستا به بهره‌برداری رسیده و یا آماده بهره‌برداری است که جمعیتی بالغ بر ۴۵ هزار نفر از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

به گفته داوودی، برای آبرسانی به این روستاها بالغ بر ۶۲۵ کیلومتر لوله‌گذاری، احداث ۱۵۳ باب مخزن، احداث ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ و حفر ۴۶ حلقه چاه انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه طی حدود دو سال اخیر به اندازه ۱۰ تا ۲۰ سال کار انجام شده است، گفت: در سالیان گذشته هر سال ۲۰ تا ۴۰ روستا آبرسانی می‌شد، اما در این دو سال شاهد آبرسانی به ۳۲۵ روستای استان بوده‌ایم.

به گفته داوودی، عملیات رسمی بهره‌برداری از آبرسانی به تعدادی از این روستاها از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود، اما هم اکنون نیز آب در اختیار مردم قرار دارد و معطل افتتاح‌های رسمی نیستند.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به پروژه‌های آبرسانی به روستاها در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی داشت که در مجموع ۸۶۰ روستا در قالب دو قرارداد و ظرف مدت حدود سه سال آبرسانی می‌شوند که عملیات اجرایی تعدادی از آنها آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تعداد روستاهایی که در قرارداد اول آبرسانی می‌شوند را ۳۴۹ روستا اعلام کرد و یادآور شد: در قالب قرارداد دوم نیز ۵۱۱ روستا آبرسانی می‌شوند که در انعقاد قرارداد دوم از اولین‌ استان‌ها بودیم.

وی ابراز امیدواری کرد آبرسانی به روستاهایی که در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی و همچنین در سایر بخش‌ها دست اقدام است، تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۵ و البته به شرط تامین اعتبار به بهره‌برداری برسد.

داوودی در ادامه با بیان اینکه ‌پروژه‌های آبرسانی روستایی در تمامی شهرستان‌ها در دست اجرا است، کرمانشاه را محروم‌ترین شهرستان استان از نظر آب روستایی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: در شهرستان کرمانشاه دو پروژه بزرگ مجتمع‌های آبرسانی امام علی (ع) یک و دو در دست اجرا است.

ماجرای دو هزار نفری که سال‌ها آب نداشتند

با پایان این توضیحات به روستای « قاپ قوی» رسیدیم، جایی‌که پروژه امام علی (ع) با تحت پوشش قرار دادن ۱۸ روستا در حال انجام است و بازدیدی از روستای « سراب کریان» که در انتهای این مسیر آبرسانی قرار داشت، انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه  از اینکه پروژه آبرسانی امام علی (ع) یک، ۱۸ روستا را با جمعیت دو هزار نفر تحت پوشش دارد یاد کرد و گفت: مردم این روستاها در این سال‌ها هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و منبع تامین آب آنها از طریق آبرسانی سیار و یا برخی چشمه‌های محلی غیر بهداشتی بود.

داوودی اظهار کرد: هم اکنون از این ۱۸ روستا هشت روستا از آب بهره‌مند هستند و ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت آب‌دار خواهند شد.

وی از انجام ۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری، حفر یک حلقه چاه با دبی ۲۵ لیتر در ثانیه، احداث ۲۱ باب مخزن و پنج ایستگاه پمپاژ برای آبرسانی به این ۱۸ روستا خبر داد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از صعب‌العبور بودن تعدادی از این روستاها یاد کرد که کار آبرسانی را دشوار کرده بود.

به اندازه سختی کار اما مردم روستا راضی بودند، شیرینی پخش می‌کردند و دور مدیران و خبرنگاران حلقه زده بودند و از اینکه بعد از چند دهه می‌توانند در منازل خود شیر آب را باز کنند و آب مصرف کنند شادی می‌کردند.

تلاش برای بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه تا سال ۱۴۰۴

بازدید از ‌پروژه‌های آب روستایی که تمام شد، مقصد بعدی پروژه‌ای برای فاضلاب شهر کرمانشاه بود. پروژه‌ای بسیار مهم و حیاتی که مردم چندین سال چشم انتظار اجرای آن بودند.

کمی به سمت انتهای شهرک کیهانشهر مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه در حال ساخت است. ‌پروژه‌ای که وقتی به بهره‌برداری برسد فاضلاب یک‌سوم دیگر از جمعیت شهر کرمانشاه را تصفیه خواهد کرد و تنها فاضلاب یک سوم شهر باقی می‌ماند.

جای خالی این پروژه‌ در این سال‌ها باعث شده دو رودخانه مهم شهر، یعنی آبشوران و قره‌سو بار تصفیه‌خانه را به دوش بکشند و به مسیری برای عبور فاضلاب تبدیل شوند.

 این پروژه که عملیات اجرایی  آن عملا از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ آغاز شده، در صورت تامین اعتبار تا سال ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.

داوودی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه برای تصفیه فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر در حال اجرا است، ظرفیت این تصفیه‌خانه را ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه از پیشرفته‌ترین تاسیسات فاضلاب بهره می‌برد و حدود ۲۴.۵ میلیون مترمکعب پساب خروجی دارد که برای صنایع کرمانشاه خصوصا صنایع شرق کرمانشاه قابل استفاده خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه پیمانکار این پروژه را قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اعلام کرد ‌و افزود: این تصفیه‌خانه اکنون حدود ۲۴ درصد پیشرفت دارد.

 داوودی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال عملیات سازه‌ای این تصفیه‌خانه به اتمام برسد تا در سال آینده بتوان تجهیزات آن را خریداری و نصب کرد و در نهایت در سال ۱۴۰۴ به شرط تامین منابع مالی شاهد بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه باشیم.

وی از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه به عنوان یک مگاپروژه یاد کرد که هم مزایای زیست محیطی و صنعتی دارد و هم‌ با قرار دادن پساب در اختیار صنایع، به حفظ ذخایر آب کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از انجام ۳۴۵ هزار متر مکعب خاک‌برداری، ۴۶۰۰ تن آرماتوربندی، ۳۵ هزار مترمکعب معادل ۹۰ هزار تن بتن‌ریزی و … برای این پروژه خبر داد.

داوودی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود هزار میلیارد تومانی این پروژه و اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور به میزان حدود ۳۱۶ میلیارد تومان را دارد، ابراز امیدواری کرد، بتوان از محل قانون بودجه نیز مبالغی برای این تصفیه‌خانه دریافت کرد.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود، گفت: برای پوشش جمعیت شهر کرمانشاه نیازمند دو مدول تصفیه‌خانه با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر هستیم.

تابستان ۱۴۰۳، بهترین تابستان کرمانشاه از نظر تنش آبی

به گزارش ایسنا، مقصد آخر خطوطی برای بهبود توزیع آب در شهر کرمانشاه بود که در نزدیکی میدان شهدا در دست اجرا است.

‌پروژه‌ای که به تکمیل خطوط بین مخازن کمک می‌کند و باعث می‌شود مشکل قدیمی توزیع آب در مناطق شهر کرمانشاه بعد از چند دهه مرتفع شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، برای حل مشکل تامین آب مناطق جنوبی، شرقی و جنوب غربی شهر کرمانشاه، دو خط شامل خط غرب و خط جنوب و شرق اجرا شد که خط غرب بین مخازن چمن به جمهوری  اجرا شده و اگرچه تا حدودی به بهبود وضعیت جنوب غربی کمک کرده، اما برای تکمیل این اقدامات باید خط شرق و جنوب نیز اجرایی شود.

داوودی از طول ۹ کیلومتری خط جنوب و شرق نیز یاد کرد که هفت کیلومتر آن اجرایی شده و دو کیلومتر باقی مانده نیز تا اوایل تیرماه و قبل از تنش آبی اجرا خواهد شد.

وی معتقد است، با مجموع اقدامات از جمله تکمیل خطوط بین مخازن، اصلاح و بازسازی شبکه، جداسازی زون‌های فشاری، حفر ۲۵ حلقه چاه و … مشکلات چندین ساله‌ آب شهر کرمانشاه حل شده و تابستان ۱۴۰۳ بهترین تابستان از نظر تنش آبی برای شهر کرمانشاه خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • بازسازی چهره زن عراقی از ۷۵۰۰۰ سال پیش / عکس
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • غرق در انبه! طراحی خانه ای با تم میوه ای (عکس)
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • (عکس) تصویری جذاب از انبار رنو در تهران در دهه ۵۰
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند